Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Független minőségbiztosítási nyilatkozat az ASEA-ról

2012.07.25

Az ASEA egy független laboratóriumban elemeztette a terméket és összetevőit minőségbiztosítás céljából. Egy szigorú minőségbiztosítási eljárást hoztak létre, annak biztosítása érdekében, hogy minden üveg ASEA összetétele megfeleljen a követelményeknek. Ez az eljárás magában foglal egy rutin kémiai analízist minden tételre, mielőtt jóváhagynák a forgalmazást. Elvégzik a palackok rendszeres szúrópróbaszerű ellenőrzését is. Legalább évente kétszer átfogó analitikai vizsgálatokat végeznek, amellyel ellenőrzik azt is, hogy véletlenszerűen nem került-e akár véletlenül is a termékbe bármilyen elenyésző mennyiségű szennyeződés. Minden gyártó berendezés, felszerelés, konténer, anyag, folyamat és eljárás megfelel az élelmiszer-feldolgozás FDA előírásainak.

 

A termék rutin vizsgálatai és a szúrópróbaszerű ellenőrzések a következőket foglalják magukba:

·    Hatóanyag-koncentráció teszt:
Egy kontrollált szabványos fluoreszcencia spektroszkópiai vizsgálat, amely azonosítja a reaktív molekulák koncentrációját az ASEA-ban, amit a sóóldat oxidációja és redukciója eredményez a gyártás során. Ezeket az eredményeket összehasonlítják termékek „Gold Standardjával”. Minden mért mintának el kell érnie a „Gold Standardot”. Ezeknél a reaktív molekuláknál ez egyértelműen kimutatható fluoreszkáló festékek, pl. RPE, APF és HPF használatával.

·    pH vizsgálat:
Ez a teszt meghatározza az ASEA savasságát vagy lúgosságát. Az ASEA pH-ja 7,3 és 7,4 között van. A termelési folyamatban a pH érték körülbelül 7,35; ez azonos Gold Standard szerinti pH-val, és nagyjából ugyanolyan, mint a vér pH-ja.

·    Szabad- és teljes klór vizsgálat:
Ez a teszt határozza meg az ASEA-ban található klórvegyületek különböző formáinak koncentrációját. A klór ASEA-ban található formái őshonosak a testben, nem irritálják a lágy szöveteket és a szemet, amiből látható a több, mint 15 év tesztelés eredménye. Ezeket a teszteket is a „Gold Standard” szerint végezték el.

·    A szennyező anyagok vizsgálata:
Általános analitikai vizsgálatok történnek annak meghatározására, hogy nem kerültek-e véletlenül potenciálisan káros anyagok a termékbe a gyártási folyamat során.

Más időszakos vizsgálatok a következők:

·    Lejárati idő tesztek:
Ezek a tesztek azt ellenőrzik, hogy a reaktív molekulák koncentrációja állandó marad-e a csomagoláson található lejárati dátumig. Az ASEA szavatossági ideje egy év, eddig megtartja a hatóanyagok eredeti összetételét, ha hűvös, árnyékos környezetben tároljuk. Az ASEA nagyon antimikrobiális, a mikrobák nem tudnak megélni az ASEA-ban, nem tudják azt elrontani.

·    Átfogó nyomelem vizsgálatok:
Gázkromatográfiai és a tömegspektrometriai elemzést végeznek annak megállapítására, hogy a feldolgozás és csomagolás során nem kerülnek-e szennyező vegyületek az ASEA-ba akárcsak nyomokban is.

 

Minden analitikai laboratóriumi eszköz, amit ezekben a vizsgálatokban használnak, úgy van kalibrálva, hogy kielégíti NIST kalibrációs normáit.